Bosch en Duin

Warm, sfeervol en ruimtelijk

Al tijdens de architectuurfase van de villa dachten we met onze opdrachtgevers mee over de keuken. Wat moet de positie zijn van de keuken binnen de woning? En wat is de optimale indeling van de keuken? De verbinding tussen de verschillende ruimtes binnen de villa stond hierin centraal. Het resultaat is een modern, landelijke keuken. Het geheim achter dit concept? Het lijnenspel. Doorgevoerd in de keuken, de deuren en de vloer. Vanuit de andere ruimtes wordt je oog getrokken naar het middelpunt van het huis: de keuken.

Stijl Modern landelijk
Plaats Bosch en Duin
Jaar 2019

De juiste kleur- en materiaalkeuze

Hoge plafonds en ramen versterken het ruimtelijke gevoel en zorgen voor een royale lichtinval in de woning. Bepalend bij het kiezen van de juiste tinten. De kleur van de muren, deuren en fronten zijn gelijk. Hierdoor ligt het accent op het werkblad (Belgisch hardsteen) en het apparatuur. Het AGA fornuis is nu een eye-catcher. Niet te vergeten dat met dit AGA fornuis de lekkerste gerechten zijn te bereiden. Door de gelijkmatige warmte van de gietijzeren ovens schroeien gerechten snel dicht, verliezen geen onnodig vocht en behouden hun natuurlijke smaak, kleur en voedingswaarde. Ze noemen AGA ook wel het ‘warme hart’ in de woning.

Max en Clazien

"De betrokkenheid van Brouwer tijdens de architectuurfase van de woning was van grote meerwaarde. Hierdoor is er sprake van de juiste verbinding en allure."